free html web templates

Despre Calorifere

Caloriferele sunt dispozitive de transfer de energie termala ce au scopul de a reduce sau de a creste temperaturile invecinate. Caloriferele sunt folosite pentru a incalzi diferite tipuri de incaperi pana la o temperatura confortabila in periadele reci ale anului. Acest lucru se face de obicei prin pomparea de apa fierbinte sau de lichide anti-inghet de catre un aparat de incalzire a apei sau a lichidului anti-inghet.

Cum Functioneaza Caloriferele

Caloriferele sunt de cele mai multe ori gasite intr-unul din colturile incaperii, sub ferestre sau dealungul unui perete, de obicei dealungul celui mai rece perete. Acestea sunt in principiu containere sigilate de metal ce sunt conectate prin intermediul unor tevi la o centrala termica. Cand sunt pornite, apa fierbinte este pompata in interiorul lor. Apa fierbinte incalzeste metalul caloriferului, care la randul lui radiaza caldura in interiorul incaperii, crescand temperatura din aceasta. Dupa o vreme, apa din calorifer se raceste, facand-o sa coboare in partea de jos a caloriferului si apoi sa iasa afara printr-o conducta. Pe masura ce se intampla acest lucru, o noua apa fierbinte este pompata in interiorul caloriferului, asigurand un proces de durata.

 Avantajele Caloriferelor

Chiar daca Caloriferele sunt considerate depasite de catre multi, acestea au avantaje evidente fata de sistemele mai noi. Printre principalele avantaje se pot mentiona inbunatatirea eficientei enegetice si intretinere redusa. Asa ca, consumul redus de energie si costurile mici de intretinere ii pot face pe unii posesori de case sa treaca mai usor peste inconvenienta unui sistem de incalzire centralizat.

 Intretinerea Caloriferelor

Intretinerea Caloriferelor este minima, producatorii recomandand o inspectie tehnica anuala a centralei termice si tevilor adiacente. Cel mai important lucru este verificarea acestora impotriva scurgerilor de gaze, scurgeri ce pot cauza mai mult decat cresterea facturilor la gaz, putand deasemenea sa va provoace traume fizice. Dupa verificarea scurgerilor de gaz este recomandat ca toate caloriferele sa fie golite o data pe an. Acest lucru implica desfacerea robinetului superior al caloriferului pentru a lasa aerul sa intre in interior si astfel sa se scurga toata apa din el, pentru cel puti o jumatate de ora, apoi se monteaza inapoi.

Folosire cu Costuri Mai Mici a Caloriferelor

Multi oameni inchid centrala pe perioada verii. Oricum, multi experti sugereaza sa se lase pornita centrala tot anul. In timp ce aceasta metoda poate creste usor factura la gas din cauza flacarii de veghe, deasemenea reduce degradarea termocuplei. Inlocuirea termocuplei va costa mai mult decat ar costa consumul flacarii de veghe. Asa ca ve-ti iesi mai ieftin daca ve-ti tine centrala pornita tot timpul.

Share this page

© Copyright 2011 Home Radiators Review - All Rights Reserved